Szukaj na blogu

środa, 5 marca 2014

Makaron z kurczakiem i zielonym pesto




Składniki:
  • opakowanie makaronu fettuccine
  • 3 łyżki zielonego pesto z bazylii
  • 2 filety z kurczaka
  • 300 ml śmietanki 30% 
  • garść startego parmezanu 
  • sól, pieprz
Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę, a następnie przesmażyć w garnku na łyżce oliwy. Makaron wrzucić do gotującej się, osolonej wody i gotować al dente. Do przesmażonego kurczaka wlać śmietankę z pesto i czekać aż się zagotuję i lekko zredukuje. Ugotowany makaron wrzucić do sosu i wlać odrobinę wody z makaronu. Wymieszać, na koniec dodać starty parmezan i doprawić solą i pieprzem. Podawać gorący. 







1 komentarz: