Szukaj na blogu

sobota, 5 września 2015

Mielone kotlety rybne

Kotleciki rybne, to świetny sposób na obiad, kolację albo po prostu jako przekąska. 



Składniki na ok. 15 średnich kotletów : 
  • ok. 1 kg świeżej lub mrożonej białej ryby (u mnie świeża makrela, możne być także mintaj lub sola) 
  • mała bułka namoczona w mleku 
  • 1 cebulka 
  • połowa świeżej papryczki chilli 
  • 2 jajka 
  • sól i pieprz 
  • mąka do obtoczenia kotletów 
  • olej do smażenia 

Makrele wyfiletowac. Zmielić w maszynce do mięsa przez drobne sitko razem z cebulą, bułką i papryczką. Dodać jajka i doprawić solą i pieprzem. Wmieszać. Formować małe kotleciki obtaczać w mące i smażyć na oleju. 
Podawać z ryżem, surówka albo same ze świeżym sokiem z cytryny. 
Smacznego :)






Na ostro

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz