Szukaj na blogu

niedziela, 13 marca 2016

Bezglutenowe ciasto z kaszy jaglanej FIT

Ciasto z kaszy? Tak! Super zdrowa propozycja, dla osob którzy chorują na celiakię i stosują dietę bezglutenową. 
Ciasto jest wilgotne, ciężkie jak brownie. No i pyszne! Serio :) 



Składniki : 
  • 400 g ugotowanej kaszy jaglanej 
  • 1 szklanka wiórków kokosowych 
  • 1 banan ( ok. 100 g ) 
  • 2 jabłka ( ok. 200 g ) 
  • 3 łyżki kakao 
  • 1 łyżka miodu płynnego 
  • 2 łyżki oleju kokosowego 
  • 3 średnie jajka 

Jabłka i banana obieramy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy jedynie do połączenia składników ( nie na gładka masę !). Przekładamy do blaszki ( 28 x 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy ok. 40 minut. 





Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl






1 komentarz:

  1. Fajny przepis, mam nadzieję,że znajde czas aby go wypróbować.
    Pozdrawiam, muuooaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń