Szukaj na blogu

czwartek, 22 września 2016

Ciasteczka z białej fasoli

 

Składniki na 15-20 sztuk 
  • puszka białej fasoli 
  • 2 łyżki oleju kokosowego 
  • 1 łyżka mąki kokosowej 
  • 2 łyżki kakao 
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 jajko 
  • 2 łyżki miodu lub ksylitolu 
  • 4 kostki ciemnej czekolady 
  
Fasole odcedzamy i przepłukujemy pod bierzącą wodą. Przekładamy do miski i dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Blendujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Formujemy małe ciasteczka ( ja posłużyłem sie dwoma łyżkami) i pieczemy ok. 15-18 minut w temp. 180*C. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz