Szukaj na blogu

środa, 5 października 2016

Biszkoptowe babeczki z owocami

Biszkoptowe babeczki z truskawkami, delikatne i lekkie. 


Składniki na 12 sztuk 
  • 3 jajka 
  • 45 g mąki kukurydzianej 
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 5 g kakao 
  • 2 łyżki ksylitolu 
  • ok. 100-150 g świeżych owoców u mnie truskawki 
  • łyżka roztopionego masła kokosowego 

Białka ubijamy z ksylitolem na sztywną pianę. Pod koniec dodajmy po jednym żółtku. Następnie przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Na samym końcu płynny olej kokosowy. Delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremek, na wierzchu układamy świeże owoce i pieczemy w temp. 180*C ok. 20 minut. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz