Składniki na ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 1 żółtko
- szczypta soli
- 200 g masła
Wszystkie składniki szybko razem łączymy i gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut żeby się schłodziło.
W tym czasie przygotowujemy krem, na który przepis jest tutaj.
Gdy ciasto się schłodzi wyjmujemy, na dno formy kładziemy papier do pieczenia i wykładamy je ciastem. Pieczemy w temp. 180*C przez 10 min z obciążeniem i kolejne 15 bez. Przestygnięte ciasto wypełniamy zimnym kremem i układamy na nim owoce. Tak przygotowane powinno się jeszcze dobrze schłodzić w lodówce, najlepiej cała noc.
Z kremem angielskim i owocami - zdecydowanie musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuńŚliczna, aż poczuła lato :)
OdpowiedzUsuńSmakuje i to jeszcze jak!
OdpowiedzUsuń