Szukaj na blogu

piątek, 14 czerwca 2013

Kompot truskawkowo - rabarbarowy

Zapowiada się gorący dzień. :) Z samego rana ugotowałam pyszny kompot na późne popołudnie.
Oczywiście takie połączenie które teraz sprawdza się najlepiej czyli truskawki i rabarbar! Mmm :)



Kompot truskawkowo - rabarbarowy 

  • 2 l wody
  • 2 łodygi rabarbaru 
  • garść umytych truskawek
  • 3 łyżki cukru


Wodę gotujemy w garnku. Jak się zagotuje dodajemy cukier (oczywiście można dać troszkę więcej, ale ja wole mniej słodki ;) i owoce. Czekamy aż się dokładnie zagotuje i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy żeby kompot naszedł smakiem owoców. Gotowy przelewamy do butelki i schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje zimny :)






Truskawkowy zawrót głowy 2013

3 komentarze: