Składniki:
- 110 g brązowego cukru
- 110 g drobnego cukru do wypieków
- 110 g masła
- 110 g suszonej żurawiny
- 1 jajko
- 110 g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- łyżeczka soli
- 250 g płatków owsianych
- 2 łyżki wody
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko. Mąkę z proszkiem przesiać i dodać do masła razem z dwoma łyżkami wody i ekstraktem waniliowym. Na końcu wmieszać żurawinę i płatki owsiane.
Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć ręką. Piec ok. 14 min do zrumienienia w temp. 180ºC.
Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć ręką. Piec ok. 14 min do zrumienienia w temp. 180ºC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz