Szukaj na blogu

piątek, 25 kwietnia 2014

Tarta ze szparagami, kozim serem i jajkiem




Składniki: 
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • serek kremowy (np. bieluch) 
  • wiązka świeżych szparagów 
  • kilka jajek 
  • 100 g sera koziego 
  • sól, pieprz
Ciasto wyłożyć na blaszce, rogi pozaginać do środka, posmarować kremowym serkiem. Szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 min, a następnie zahartować w zimnej wodzie. Wyłożyć na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec ok.10 min. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i ułożyć kozi ser i wybić jajka. Piec jeszcze kolejne 10 min do ścięcia się białka. Podawać gorące z odrobiną świeżego szczypiorku. 
Pyszne śniadanie! :) 






Szparagi Zdrowy tryb życia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz