Składniki na babeczki:
- 200 g mąki
- 20 g kakao
- 220 g miękkiego masła
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 220 g cukru
- kilka łyżek mleka
Składniki na krem:
- 175 g ciemnej czekolady
- 250 masła
- 275 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- mini marshmallows do posypania
- roztopiona czekolada
- kilka pałeczek czekoladowych
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w mikserze i wyrobić na jednolitą masę. Papilotki wypełnić do 3/4 wysokości ciastem i piec w temp. 180ºC przez 20 min.
W tym czasie przygotować krem. Masło utrzeć z cukrem. Czekoladę rozpuścić w mikrofali (2-3 łyżki zostawić) i wymieszać z masłem. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na babeczki. Położyć kilka mini marshmallows, wbić pałeczkę czekoladową i polać roztopioną resztką czekolady.
po prostu cudne!
OdpowiedzUsuńMusi, po prostu MUSI być pyszne ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuńBardzo pięknie udekorowane babeczki, chociaż ja jestem zwolenniczką babeczek bez kremu. Najczęściej piekę muffinki według przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/ Uwielbiam je bo są bardzo czekoladowe i niezwykle proste w wykonaniu. Mogę polecić wszystkim, którzy lubią nieskomplikowane przepisy.
OdpowiedzUsuń