Szukaj na blogu

niedziela, 27 kwietnia 2014

Puszysty sernik ze śmietaną i brzoskwiniami




Składniki:
  • duża paczka okrągłych biszkoptów na spód 
  • 1 kg sera (najlepiej z wiaderka)
  • 800 ml śmietany 18%
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 2 cukry waniliowe
  • 8 jaj
  • 3/4 szkl. mleka w proszku
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki masła
  • puszka brzoskwiń
Masło utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym, dodawać po jednym żółtku, następnie ser i śmietanę. Na końcu wsypać mleko w proszku, przesianą mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać. Białka ubić z resztą cukru pudru i połączyć z masą serową. Biszkopty ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wlać połowę masy, ułożyć pokrojone w cząstki brzoskwinie i wylać resztę masy serowej. Piec w temp. 180ºC do zrumienienia się wierzchu. 






2 komentarze: