Składniki:
- duża paczka okrągłych biszkoptów na spód
- 1 kg sera (najlepiej z wiaderka)
- 800 ml śmietany 18%
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 2 cukry waniliowe
- 8 jaj
- 3/4 szkl. mleka w proszku
- 3/4 szkl. mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 kostki masła
- puszka brzoskwiń
Masło utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym, dodawać po jednym żółtku, następnie ser i śmietanę. Na końcu wsypać mleko w proszku, przesianą mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać. Białka ubić z resztą cukru pudru i połączyć z masą serową. Biszkopty ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wlać połowę masy, ułożyć pokrojone w cząstki brzoskwinie i wylać resztę masy serowej. Piec w temp. 180ºC do zrumienienia się wierzchu.
Wygląda znakomicie:)
OdpowiedzUsuńWspaniale się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń