Szukaj na blogu

środa, 30 kwietnia 2014

Tarta z wiśniami




Składniki na ciasto: 
  • 250 g maki
  • 25 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 130 g masła 
Dodatkowo: 
  • Mrożone wiśnie bez pestek
  •  3-4 łyżki bułki tartej
  • Kilka łyżek cukru 

Mąkę, cukier, jajko i masło wyrobić na jednolita masę. Ciasto schłodzić w lodowce przed pieczeniem ok. 30 min. Foremki do tatr wyłożyć ciastem. Mrożone wiśnie (lub inne owoce) wymieszać z bułka tarta i cukrem i wyłożyć na spod ciasta. Z pozostałego ciasta wyciąć paseczki i poukładać na wierzchu ciasta. Piec ok. 30-35 min w temp. 180ºC.











Na majówkę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz