Szukaj na blogu

czwartek, 15 maja 2014

Bruschetta z pomidorami



Składniki:
  • pomidorki koktajlowe
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku 
  • kilka łyżek oliwy extra virgin 
  • sól, pieprz
Pomidorki pokroić na 8 lub 4 części, albo w paseczki - jak wam wygodniej. Bazylię posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Doprawić solą, pieprzem i oliwą. 
Świeży chlebek lub bagietkę tostować. Ułożyć łyżkę pomidorków na chlebku i zajadać. 
Minimum składników, maksimum smaku! :)

*Oczywiście proporcję można dopasować do swojego gustu ( jeśli lubicie czosnek, dodajcie go więcej). Natomiast nie przesadzajcie z bazylią bo będą za gorzkie. 









Wiesz co jesz

1 komentarz: