Szukaj na blogu

sobota, 24 maja 2014

Papryka faszerowana kaszą kuskus i pieczarkami



Składniki:
  • 6 dużych papryk
  • szklanka kaszy kuskus
  • ok. 500 g pieczarek
  • pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 2 łyżki masła
  • świeże oregano
  • łyżka ziół prowansalskich
  • 1 jajko
  • garść startego parmezanu 
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć na maśle z połową cebuli. Kaszę zalać wodą i przykryć folią spożywcza i odstawić żeby kasza napęczniała. Po około 10 minutach wymieszać z pieczarkami, oregano, ziołami, jajkiem i częścią parmezanu. Umyte i oczyszczone papryki ponadziewać kaszą, posypać resztą parmezanu i zapiec w piekarniku do zrumienienia się wierzchu. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz