Szukaj na blogu

środa, 16 marca 2016

Pieczone kotlety rybne

Zdrowsza wersja kotletów rybnych. Idealne do obiadu czy fish burgerów. Polecam. :) 





Składniki : 
  • ok. 0,5 kg białej ryby 
  • 1 jajko 
  • 2 kromki czerstwego chleba 
  • sól i pieprz
  • 1 nieduża biała cebula 

Rybę dwukrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z cebulą i chlebem. Do farszu dodać 1 jajko i doprawić solą i pieprzem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać kotlety. Formujemy kuleczki a następnie spłaszczamy je lekko ręką, tworząc okrągły kotlet. 
Pieczemy w temperaturze 180* C przez ok. 40 minut. Góra musi się pięknie zrumienić. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz