Szukaj na blogu

poniedziałek, 24 lutego 2014

Sałatka ze śledziem




Składniki:
  • ok. 500 g filetów śledziowych w oleju
  • puszka groszku konserwowego
  • mały słoik ogórków konserwowych
  • 3 małe pory 
  • 6 ugotowanych jaj
  • 1 jabłko
  • garść świeżego koperku
  • majonez
  • sól i pieprz        
Śledzie odsączyć z tłuszczu i pokroić w dużą kostkę. Cebulę ze śledzi również pokroić. Dodać odsączony groszek, ogórki i jajka pokrojone w kostkę. Pory pokroić w półplasterki i sparzyć gorącą wodą, a następnie przelać zimną woda i dodać do reszty składników. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać wszystko z majonezem. 







Drugie śniadanie w pracy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz