Szukaj na blogu

sobota, 15 lutego 2014

Czekoladowa tarta z mlekiem skondensowanym i orzechami

Tarta bardzo słodka, ale dla wielbicieli czekolady i mleka skondensowanego będzie w sam raz! :) 




Składniki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 25 g cukru pudru
  • 130 g zimnego masła
  • puszka mleka skondensowanego
  • 100 g czekolady 
  • garść orzechów laskowych
Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Wyjąć, rozwałkować i wyłożyć foremki do tartaletek, obciążyć grochem lub kulkami ceramicznymi i piec 15 min w temp. 180ºC, i kolejne 5 bez obciążenia. Wyjąć i wystudzić na kratce. 
Na zimne spody nałożyć łyżkę mleka skondensowanego, posypać posiekanymi orzechami, przykryć roztopioną czekoladą wymieszaną z dużą łyżką mleka skondensowanego. Udekorować orzechami. 









Walentynki - czym TO się je? Słodkie Walentynki 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz