Tarta bardzo słodka, ale dla wielbicieli czekolady i mleka skondensowanego będzie w sam raz! :)
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 25 g cukru pudru
- 130 g zimnego masła
- puszka mleka skondensowanego
- 100 g czekolady
- garść orzechów laskowych
Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Wyjąć, rozwałkować i wyłożyć foremki do tartaletek, obciążyć grochem lub kulkami ceramicznymi i piec 15 min w temp. 180ºC, i kolejne 5 bez obciążenia. Wyjąć i wystudzić na kratce.
Na zimne spody nałożyć łyżkę mleka skondensowanego, posypać posiekanymi orzechami, przykryć roztopioną czekoladą wymieszaną z dużą łyżką mleka skondensowanego. Udekorować orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz